Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtóközlemény

2010.09.22
Modernizáció a magas színvonalú ellátásért: A Borostyánvirág Anyaotthon teljes megújulása
EU támogatásból újult meg a Borostyánvirág Anyaotthon
 
Az 1998 óta működő országos hatáskörű Borostyánvirág Anyaotthon teljes megújulását követően 2010. júliusától modern környezetben fogadja a rászoruló családokat. A modernizáció kívül és belül is megszépítette az intézményt. Az esztétikai változásokon túl jelentős belső változáson is átesett az intézmény. Modernizálták a fűtésrendszert, megújult és energitakarékossá vált a villamoshálózat és mindemellett az intézmény az ellátottak igényei szerint akadálymentesítve lett.
A modernizáció közel 95 millió forintba került, melyből 88 millió forintot az Európai Unió támogatott.
Kaposvár, 2010. szeptember 23. A projekt során modernizált ingatlan 1950-ben épült. Az épület eredetileg bölcsödének épült. A rendszerváltás idején az épületben megszűnt minden tevékenység. A Kaposvári Önkormányzattól 1997-ben kapta meg használatra az épületet a Borostyánvirág Alapítvány. 1997-ben egy sikeres pályázatot követően megtörtént az épület részleges felújítása. 1998. március 1.-jén nyitotta meg kapuit a Borostyánvirág Anyaotthon.
Az intézmény közel 500 m2–es alapterületén 11 lakószoba, 4 vizesblokk, 2 iroda, 4 raktár, 1 konyha, 1 nappali, 1 közlekedőfolyosó, 1 előtér és egy mosókonyha található. Az épületben található lakószobák változó méretűek a legnagyobb kb. 25 m2. Az intézményt körül egy kb. 500m2-es zöldterület található
Az elmúlt 12 évben közel 1500 fő ellátását végezte az intézmény 34 férőhelyen. Ez annyit jelent, hogy átlagban, egy évben háromszor cserélődött az ellátotti csoport. A nagy fluktuáció erősen amortizálta a szobák berendezését. A projekt során a szobák és a kiszolgáló egységek bútorzata, felszerelése is megújult.

Mózes Ernőné intézményvezető elmondta: Reményeink szerint a modernizált intézménynek két fontos eredménye lesz hosszútávon. Egyrészről megfelelő és nyugodt környezetet biztosít a rászoruló családok számára, másrészről az intézmény fenntarthatóbbá válik. A modernizációtól jelentős rezsiköltség megtakarítást várunk, amely megkönnyíti az intézmény működtetésének a biztosítását.

 

Bővebb információ:
Név/cím:Biró Dániel
Telefon/fax: 06-82-410-035

Email: anyaotthon.kaposvar@gmail.com

Kép