Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amcham Alapítvány pályázata 2015

2015.07.02

Az Alapítvány 2015-ben is támogatja a gyermekekkel foglalkozó intézményeket, és segíti Őket abban, hogy megvalósíthassák a terveiket.

 

Célunk, hogy példaértékű projekteket/ szervezeteket – támogassunk, akik a nehéz körülmények ellenére is képesek hosszú távon gondolkodni, összefogni, motiválni egy kisebb-nagyobb közösséget, és a munkájukkal, az ötleteikkel, a kitartásukkal hozzájárulni egy program/fejlesztés sikeréhez, az elindulásához.

 

Pályázók köre:          Magyarországon bejegyzett civil szervezetek, alapítványok, egyesületek

Régió szerint:           * Közép-Magyarország (Budapest és Pest megye)

                                    * Dél-Dunántúl (Baranya, Somogy és Tolna megye)

 

 

A PÁLYÁZAT RÉSZLETEI:

 

Pályázható kategóriák:

 1. Szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok, gyermekek oktatás-képzésére, a szabadidő hasznos eltöltésére irányuló programok
 2. Fogyatékkal élő (mentális, mozgás, hallás, látási fogyatékkal élők) fiatalok, gyermekek oktatás-képzésére, a szabadidő hasznos eltöltésére irányuló programok
   

Fontosnak tartjuk a tehetséget, alkotást és tudást elismerő/értékrendet közvetítő programokat. Az oktató/felzárkóztató programoknál előtérbe helyezzük az élményt nyújtó, aktív ismeretszerzésre serkentő programokat oly módon, hogy azok a gyermekeket kitartásra és a motiváció megőrzésére neveljék. A gyermekek fejlesztésénél külön hangsúlyt kapjanak a személyiségfejlesztő programok.
 

A pályázati munka 2 részből álljon:

 • Ötletpályázat
 • Feltételrendszer és költségvetés kidolgozása

 

Minden pályázónak egy ötletpályázatot kell benyújtania, amelynek az alábbiakat kell tartalmaznia:

 • a pályázó szervezet (és közösség) bemutatását;
 • a kiválasztott terület rövid bemutatását;
 • a projekt megtervezésének vázlatát;
 • az elképzeléseket arról, hogy hogyan fogják bevonni a hátrányos helyzetű gyermekcsoportokat a folyamatba.
 • Önkéntesekkel megvalósíthatónak tartott feladatok, megmozdulások (itt alapítványunk célja az, hogy önálló programelemként önkéntes munkásokat mozgósítana és vinne a programba segítségnyújtásként)
 • előnyt élveznek a természetbarát megoldásokat is tartalmazó pályázati anyagok
 • 10% önrészt fel kell mutatnia

 

Rendelkezésre álló keretösszeg: 1,5 millió forint

A támogatás formája: vissza nem térítendő anyagi támogatás.

 

Egy szervezet csak egy programmal pályázhat.
 

Pályázhatnak: Magyarországon bírósági nyilvántartásba bejegyzett, a program céljának megfelelő szervezetek (alapítvány, egyesület, közhasznú társaság, szövetség), amelyek létesítő okirata szerint 18 év alatti gyermekek támogatásával, segítésével, fejlesztésével, testi-lelki állapotuk előremozdításával kapcsolatos tevékenységet folytatnak.
 

Pályázat benyújtására nem jogosultak: Magánszemélyek, gazdasági szervezetek, önkormányzatok, kisebbségi önkormányzatok, költségvetési intézmények, közalapítványok, kamarák.

 

A pályázat benyújtása: Csak postai úton, az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány címére: 1051 Budapest, Szent István tér 11.

A pályázatok postára adásának határideje2015. augusztus 19.